Betrapt: koningspaar schendt coronaregels

Koningspaar coronaregel
Door: DitjesDatjes
24-08-2020

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun vakantie in Griekenland een belangrijke coronaregel geschonden. Zo is te zien op een afbeelding die op internet rondgaat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geen anderhalve meter afstand

Op deze foto is te zien hoe het koningspaar poseert met een Griekse restauranteigenaar. Het drietal staat vrijwel tegen elkaar aan gedrukt, zonder hierbij de aanbevolen anderhalve meter afstand te bewaren.

LEES OOK:

De foto is genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Een opvallend detail is dat Willem-Alexander op de foto een mondkapje in zijn rechterhand heeft.

De fotograaf reageert

Het nieuwsprogramma vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat één van de eigenaren is.

RTL Nieuws laat weten dat de maker van de foto heeft gereageerd: ,,De foto was voor een privé fotoalbum”, zegt hij. En over het schenden van de coronaregel: ,,Dat was een foutje”.

Meer DenD