RTL: seizoen 2 van Big Brother wordt veel onvoorspelbaarder

Door: DitjesDatjes
24-11-2021

Het tweede seizoen van de 2.0-versie van het programma Big Brother wordt “zwaarder, spannender en onvoorspelbaarder” dan de eerste serie. Dat meldt RTL woensdag in een aankondigend bericht. Bovendien krijgt “de kijker nog meer invloed”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De reeks gaat van start op maandag 3 januari. De presentatie is weer in handen van Geraldine Kemper en Peter van de Veire. De kick-off is te zien op RTL4 en RTL5. De dagelijkse uitzendingen zijn op RTL5. Daarnaast is op Videoland de 24/7-livestream van de Vlaamse en Nederlandse kandidaten te zien.

Eerder had producent EndemolShine al gemeld dat het programma in 2022 terug zou komen op televisie. In Big Brother laat een groep mensen zich opsluiten in een huis waar zij 24 uur per dag worden gevolgd door een flink aantal camera’s. Het concept werd eind vorige eeuw bedacht door John de Mol en kwam in 1999 op de Nederlandse tv. De reeks ontpopte zich tot een hype en werd in talloze landen overgenomen.

Het programma maakte dit jaar in Nederland een doorstart. De aftrap van de realityserie begin januari werd nog door ruim 1,3 miljoen mensen bekeken. In de weken erna verloor het programma flink wat kijkers. Zo stemden er dagelijks rond de 400.000 mensen af op de serie op RTL5.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD