Rufus Wainwright en Amsterdam Sinfonietta gaan weer samenspelen

Door: DitjesDatjes
09-06-2021

Amsterdam Sinfonietta gaat volgend jaar samen met Rufus Wainwright optreden in het kader van de Breder dan klassiek-nieuwjaarstournee. Hiervoor kruipt het strijkorkest samen met een artiest buiten de klassieke wereld uit de comfortzone om samen muziek te maken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wainwright is geen onbekende van het orkest, want in 2017 toerden ze ook al samen in een reeks uitverkochte shows. Tijdens de nieuwe voorstellingen zullen songs van Wainwright, klassieke stukken en speciale covers te horen zijn. Ook zal de zanger een nog niet uitgebracht nummer ten gehore brengen.

De nieuwjaarstournee gaat op 7 januari 2022 van start in Groningen. Hierna volgen onder meer Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. De tournee wordt op 24 januari over de grens afgesloten met een optreden in Düsseldorf.

Naast Wainwright werkte Amsterdam Sinfonietta voor de concertreeks eerder ook al samen met onder anderen Typhoon, De Dijk en Blaudzun. Wainwright zelf is bekend van onder meer zijn voor een Grammy genomineerde album Unfollow the Rules. Ook werkte hij in het verleden samen met grote namen als Elton John, Robbie Williams en Paul Simon.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD