Ruim 1,8 miljoen mensen zien speciale uitzending coronavirus

Door: DitjesDatjes
28-02-2020

De speciale uitzending van de NOS over het coronavirus trok donderdagavond veel belangstelling. Ruim 1,82 miljoen mensen keken naar Het coronavirus: feiten en fabels dat op NPO 1 werd uitgezonden. Het was daarmee het tweede best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het programma, dat door Rob Trip werd gepresenteerd, werd onder meer ingegaan op de vraag of Nederland goed is voorbereid op besmettingen en wat dan de gevolgen zijn voor de samenleving. Experts waren in de studio aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden. Tijdens de uitzending maakte minister Bruno Bruins van Medische Zorg ook bekend dat een man uit Loon op Zand de eerste Nederlander is die is besmet met het coronavirus.

RTL Nieuws besteedde donderdagavond in samenwerking met RTL Z in een livestream op onlineplatforms aandacht aan het virus. Het SBS6-programma Hart van Nederland maakte woensdag al een extra lange uitzending over het coronavirus.

De meeste mensen, ruim 1,83 miljoen, keken donderdag op televisie naar het NOS Journaal van 20.00 uur. De Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Getafe werd ook goed bekeken: ruim 1,5 miljoen stemden af op op RTL 7.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD