Rupert Grint ziet Harry Potter-televisieserie wel zitten

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Rupert Grint zou het leuk vinden als van de beroemde Harry Potterreeks ooit een televisieserie wordt gemaakt. Dat zegt de Britse acteur, die Ron Weasley (Ron Wemel) speelde in de verfilmingen van de boeken van J.K. Rowling, in gesprek met het magazine GQ.

“Ik denk dat het echt zou werken”, zegt Grint, die de rol van Ron in alle acht de Harry Potterfilms op zich nam. “Ik weet zeker dat er toch wel een nieuwe versie van de films wordt gemaakt.”

De acteur voelt zich “trots” dat hij onderdeel heeft uitgemaakt van de filmreeks, maar zou de rol niet nogmaals op zich nemen voor een eventuele reboot. “Ik denk dat er een gevoel zou zijn van ‘het stokje doorgeven’, iemand anders Ron laten spelen.” De acteur voelt zich “beschermend” over het personage. “Ik kon me zo in hem verplaatsen en toen werd ik uitgekozen om hem tot leven te brengen. Dat is moeilijk om los te laten.”

Amandelontsteking

Ook onthult de acteur in het interview dat hij tijdens de opnames van de laatste Harry Potterfilms kampte met een amandelontsteking. Die kreeg hij rond 2005, toen deel 4 van de reeks werd opgenomen: Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter en de Vuurbeker). Hij kwam er door alle drukte met de opnames van de films sindsdien niet aan toe om zijn amandelen te laten verwijderen, zegt Grint. “Toen we aan het filmen waren, was er nooit tijd om ze eruit te halen. Vanaf Goblet tot het einde van de serie was ik gewoon ziek. Mijn amandelen waren enorm.”

De acteur liet ze er pas uithalen nadat de hele reeks klaar was, dus na Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2). “Zodra ik klaar was met mijn werk, heb ik ze laten verwijderen. Het was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck