Rusland winnaar Junior Songfestival

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

TBLISI (ANP) – Het Junior Eurovisie Songfestival 2017 in Georgië is gewonnen door de veertienjarige Russische Polina Bogusevitsj met Wings. De Nederlandse inzending Fource, bestaande uit de zangers Max, Jannes, Niels en Ian, werd met het liedje Love Me vierde. De boyband kreeg wel de meeste online stemmen.

Het festival, dat werd gehouden in het Olympisch Paleis in de Georgische hoofdstad Tblisi, werd live uitgezonden op NPO 3. Dit jaar was het bij het Junior Songfestival voor het eerst mogelijk om op het eigen land te stemmen. De animo daarvoor was dusdanig groot, dat de website overbelast raakte. Op Twitter riep de organisatie mensen die het niet lukte hun stem uit te brengen op dit te blijven proberen.

Alle stemmen telden voor de helft mee voor de uiteindelijke puntentelling. De andere helft werd bepaald door de vakjury’s van elk land.

Fource nam het op tegen vijftien andere landen. De groep was als derde aan de beurt.

Nederland won tot nu toe eenmaal het Junior Songfestival, dat voor het eerst in 2003 werd georganiseerd. In 2009 sleepte Ralf Mackenbach de eerste prijs in de wacht met zijn nummer Click Clack. Vorig jaar won de destijds elfjarige Mariam Mamadasjvili uit Georgië met haar nummer Mzeo.

 

BuzzE

 

 

Tags

JUNIOR SONGFESTIVALRUSLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie