Rutte ‘overleeft’ vuurproef VI en Derksen zou toch weer op de VVD stemmen

Mark Rutte voor vuurproef VI.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

VVD-leider Mark Rutte werd maandagavond snoeihard aangevallen bij de talkshow VI. Hij kreeg de wind van voren van Wilfred Genee en Johan Derksen over de toeslagenaffaire en het gasdrama in Groningen. De premier werd door vaste gast Job Knoester zelfs ‘psychopaat’ genoemd. Derksen liet zich ontvallen dat hij mogelijk toch weer op de VVD gaat stemmen bij de volgende Kamerverkiezingen.

Voor Rutte was het optreden bij VI twee dagen voor de Provinciale Staten-verkiezingen een vuurproef. Met meer dan een miljoen kijkers was het voor Rutte een uitgelezen kans om kiezers weg te lokken bij andere conservatieve partijen. Het optreden was ook een risico, omdat de populaire Johan Derksen al tijden zeer uitgesproken is over Rutte: ‘wegwezen!’

Schandalen

De VI-mannen bleven erop hameren dat de VVD’er uit het Torentje zou moeten vertrekken na alle schandalen, zoals de Groninger gasaffaire en het toeslagenschandaal van de afgelopen jaren. Rutte verweerde zich door te zeggen dat hij zelf steeds een afweging maakt of hij nog voldoende energie heeft om nog een ronde mee te doen.

Na een fragment uit een documentaire met een huilende bijstandsmoeder, dezelfde die Rutte bij een vorige campagne destijds harde verwijten maakte, was Rutte zichtbaar aangeslagen. Ook advocaat Job Knoester, die een lijstje opsomde wat fout is gegaan in de afgelopen 12 jaar, zorgde met zijn typering van ‘psychopaat’ ook voor beroering bij Rutte.

Derksen weer VVD

Verder bleek dat Johan Derksen bij de volgende Tweede Kamerverkizingen waarschijnlijk toch weer ‘strategisch’ op de VVD gaat stemmen. Hij maakte eerder een uitstapje naar Forum voor Democratie, waar hij nu grote spijt van heeft.

Na afloop van de uitzending ontving Rutte een badjas van Vandaag Inside en een fietshelm met daarop een rubberen mannelijk geschlachtsdeel geplakt. Rutte schoof dit tot twee keer aan toe uit beeld.

Tags

JOHAN DERKSENMARK RUTTEVANDAAG INSIDEVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck