Zorgen om gezondheid Ruud Lubbers

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het gaat niet goed met voormalig minister-president Ruud Lubbers (78). Volgens bronnen is hij zwaar depressief en zou hij zelfs dolende zijn.


LEES MEER: RUUD LUBBERS OVERLEDEN


Dat schrijft Privé. Al langer zou Lubbers last hebben van depressie’s, maar de sessies bij een psycholoog zouden tegenwoordig geen zin meer hebben. Volgens Privé heeft hij zich zelfs al eens laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Nu gaat het dus opnieuw niet goed met hem. “Hij is aan het einde van zijn latijn. Het is nog zorgelijker dan we dachten”, zegt een ingewijde tegen het blad. “Het zit goed meer in het koppie”.
Er zou dus nog maar een schim over zijn van de langst zittende minister-president, die van 1982 tot 1994 in het torentje zat.

Kliniek

Volgens Privé vermoedt men in Den Haag dat de depressie’s van Ruud worden veroorzaakt door de manier waarop zijn politieke loopbaan eindigde. Ruud had het imago van rokkenjager en ook is hij meerdere keren beschuldigd van seksuele intimidatie. Zo zou hij een 51-jarige VN-medewerker bij haar billen hebben gegrepen, en later bleek dat er meer vrouwen bij de UNHCR negatieve ervaringen hadden met Lubbers. Zijn vrouw Ria is hem altijd blijven steunen.

Hoe het nu echt met Lubbers gaat, weten maar weinigen. Politieke vrienden zeggen het volgende tegen Privé: “Vroeger spraken we elkaar nog weleens, maar nu is het stil”, een ander zegt: “Vorig jaar beloofde Ruud langs te komen fietsen, maar ik heb hem nooit gezien”.

Tot overmaat van ramp gaat het ook niet goed met de vrouw van Ruud, schrijft Privé. De 77-jarige Ria was volgens intimi de weg kwijt en is opgenomen in een kliniek. Dat zou verklaren waarom ook Ria al een tijd niet is gezien

Tags

CDADEPRESSIEFDEPRESSIESKLINIEKOUDRIA LUBBERSRUUD LUBBERSZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck