Ruzie aan sterfbed Elizabeth: ‘Charles verbood komst Meghan’

Charles verbood komst Meghan Markle
Door: Charlotte Wijnen
23-09-2022

Op de dag dat Queen Elizabeth stierf, zou er een grote ruzie zijn ontstaan tussen koning Charles en prins Harry. Charles zou tegen zijn zoon gezegd hebben dat hij zónder Meghan moest komen om afscheid van zijn oma te nemen.

Harry kreeg een telefoontje van zijn vader dat hij afscheid moest komen nemen van Elizabeth. Maar de tranen maakten al snel plaats voor woede, want Charles zei direct dat Harry alléén naar het afscheid moest komen. Volgens de koning was het ‘niet gepast’ als Meghan bij het afscheid was.

Harry miste door ruzie de vlucht

Harry probeerde zijn vader over te halen, maar zonder succes. Hij miste de vlucht die William en hun ooms Andrew en Edward naar Schotland namen en daarmee de kans om afscheid te nemen. ,,Harry was zo druk bezig Meghan naar Balmoral te krijgen en ruziemaken met zijn familie dat hij de vlucht miste”, vertelt een bron aan The Sun.

‘Enorme afknapper’

Toen hij de tweede vlucht wel nam en aangekomen was, was Harry zo kwaad op zijn vader dat hij het weigerde om met hem en Camilla te dineren. In plaats daarvan at hij met met zijn ooms Andrew en Edward. ,,Het was een enorme afknapper. Hij verliet Balmoral bij de eerste gelegenheid om de eerste vlucht terug naar Londen te halen.”

Begrafenis

Harry liep achter de kist van zijn grootmoeder terwijl deze van Buckingham Palace naar Westminster Hall werd vervoerd, en nogmaals toen deze vervolgens naar Westminster Abbey werd verplaatst voor haar begrafenis. Ondertussen vergezelde Meghan haar man voor de begrafenis op 19 september.

Brief van Meghan

Eerder deze week werd beweerd dat Meghan een ontmoeting met koning Charles had aangevraagd in een poging de lucht te klaren voordat ze na de begrafenis van Elizabeth met Harry terug naar Californië vertrok. Volgens Neil Sean zou ze dat hebben gedaan via een brief.

,,Ze wilde, voordat ze terugkeerden naar Californië, een één-op-één ontmoeting met koning Charles”, zei Sean in een YouTube-video. ,,Dat was een zeer moedige zet van Meghan.”

‘Zeer onwaarschijnlijk’

Andere bronnen verklaarden weer dat het onwaarschijnlijk was dat Meghan een brief had geschreven. Volgens een bron is Charles juist degene die de relatie met zijn zoon en zijn vrouw wil herstellen, en het daarom ‘zeer onwaarschijnlijk’ is dat hij een dergelijk verzoek zou negeren.

Meer DenD