Ruzie achter de schermen? ‘Jacomien uit Urk!-serie geschrapt’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kijkers van de realityserie Urk! reageerden enorm verbaasd op het ontbreken van Jacomien Zoer dit seizoen. Dat Jacomien, die één van de grootste publiekslievelingen is, nog nauwelijks in beeld verschijnt, zou alles te maken hebben met een conflict dat op de set is ontstaan.

In de serie Urk! lijkt het altijd gezellig te zijn. Toch zou er achter de schermen het een en ander spelen. Kijkers zijn enorm fan van Jacomien, maar plotseling verschijnt ze nauwelijks meer in de serie.

‘Ineens hoefde ze nauwelijks meer te komen’

,,Dat heeft te maken met een conflict dat op de set is ontstaan”, vertelt een bron in weekblad Story. ,,Voormalige medewerker William Mazereeuw, de geestelijke vader van de serie, is om die reden vertrokken.”

Jacomien heeft toen laten weten aan zijn kant te staan. ,,Daarna is de sfeer omgeslagen. Ineens hoefde ze nauwelijks meer te komen. Pas vorige week zat ze er voor het eerst weer even in.”

Klap in het gezicht van Jacomien

Volgens de bron moet iedereen steeds aangeven wanneer ze beschikbaar zijn om te filmen, waarna er een planning wordt gemaakt. ,,Jacomien was veelvuldig beschikbaar, maar werd ineens niet meer ingeroosterd”, aldus de bron. ,,Het was in eerste instantie zelfs Jacomiens idee dat zij gevolgd zou worden tijdens een weekendje weg met Ap. Dat is uiteindelijk een tripje naar de Ardennen voor Ap met Teun geworden. Dat is echt een klap in het gezicht voor haar geweest.”

Vragen

Jacomien bevestigt dat ze gewoon beschikbaar was. ,,En dat heb ik aangegeven”, vertelt ze in Story. ,,Het seizoen ervoor was ik in alle afleveringen te zien. Ik had daarom ook verwacht dit keer meer gevraagd te worden. Dat is toch niet zo heel gek?”

Op social media krijgt Jacomien dagelijks vragen over haar afwezigheid. ,,Als ik had geweten dat het zo zou lopen, had ik bedankt voor dit seizoen.”

Producent ontkent conflict

Maar volgens de producent van de serie heeft de afwezigheid van Jacomien in de serie niks te maken met het conflict. ,,Dat is niet waar. Teun is onze hoofdpersoon in de serie, samen met Ap”, aldus de producent. ,,De eerste vier afleveringen was Ap met Teun onderweg, daarna komt hij weer bij Jacomien. Dat heeft niets met een conflict te maken. Dat heb ik Ap en Jacomien ook al drie keer uitgelegd.”

Tags

URK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie