RUZIE Frank Dane en John de Mol?

Frank Dane heeft John boos gemaakt
Door: Vanessa Bontje
30-12-2021

Het onverwachte vertrek van dj Frank Dane bij Radio 538 maakt al dagen de tongen los. Het zou radiobaas Erik de Zwart, die betrokken was bij de oprichting van 538, niet verbazen als er ‘gewoon’ ruzie is tussen Dane en zendereigenaar John de Mol.

Wat er precies is voorgevallen, weet Erik de Zwart niet. Maar hij durft in RTL Boulevard wel te speculeren over het vertrek van Frank Dane bij 538. ,,Misschien heeft hij geen verzoekplaatje van John de Mol willen draaien, werd het ruzie en was het in één klap afgelopen. Ik sluit dat niet uit.” De Zwart weet hoe het is om in dienst te zijn bij De Mol.

Knettergek
Over de samenwerking met De Mol vertelde hij eerder in The Friday Move op BNR aan Wilfred Genee. ,,Hij (De Mol, red.) is een beetje moeilijk in de omgang is zal ik maar zeggen. Waar dat aan ligt? Het micro-management wat hij doet… Ik werd er knettergek van. Hij is iemand die over het algemeen vakmensen probeert in te huren en vervolgens gaat hij jou vertellen hoe je je werk moet doen. Dat vind ik zonde van het geld. Neem me dan niet aan.”

Gouden tijden
Al langer is bekend dat de ochtendshow van 538, die met Edwin Evers gouden tijden beleefde, zou veranderen. De Zwart: ,,John de Mol is wat dat betreft bij de radio nogal impulsief. Hij heeft zich er nu drie jaar lang zodanig mee bemoeid dat je ziet dat zowel Sky Radio als 538 als Veronica allemaal terugloopt. Dat is natuurlijk niet goed.”

Meer DenD