Ruzie in advocatenteam van R. Kelly

Door: DitjesDatjes
10-06-2021

Twee van de vier advocaten van R. Kelly lieten eerder deze week weten dat ze opstapten, maar de zanger zelf verklaarde volgens de New York Post woensdag tegenover de rechter dat hij het duo heeft ontslagen. Het lijkt erop dat hij daarmee partij heeft gekozen in een ruzie binnen zijn juridische team.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De vertrokken raadsmannen, Steve Greenberg en Michael Leonard, leverden bij de rechter een verklaring in waarin ze onder meer stelden dat ze de zaak niet wilden aangaan met collega’s die “niet de vereiste ervaring of skills hebben”. Ook zeiden ze daarin: “Het is een schande dat advocaten hun eigen ego’s niet opzij kunnen zetten in het belang van hun cliënt.”

Kelly zit momenteel vast in Chicago in afwachting van de behandeling van een andere zedenzaak. In augustus start er een proces tegen hem in New York. Beide zaken draaien om seksuele en psychologische mishandeling van jonge vrouwen. De aanklagers in New York stellen dat de onderneming van Kelly die officieel zijn muziek moest promoten, ook meisjes en vrouwen ronselde. Die zou hij vervolgens bij hem hebben laten intrekken, waarna ze het huis niet meer zonder toestemming mochten verlaten en geen contact mochten hebben met vrienden en familie. Ze werden daartoe gechanteerd met expliciet beeldmateriaal dat de zanger van en met hen opnam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD