Ruzie om Elvis’ landgoed Graceland

Dreigt verkoop Graceland?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het Graceland-landhuis van Elvis Presley staat op het punt te worden verkocht op een executieveiling, wat leidt tot een juridische strijd. Zijn kleindochter Riley Keough is namelijk tegen de verkoop en heeft een rechtszaak aangespannen.

Graceland en het omliggende onroerend goed in Memphis wordt aanstaande donderdag tegen contant geld aan de hoogste bieder geveild. Dat staat in een bericht van Shelby County Courthouse.

Rechtszaak

Riley, de kleindochter van Elvis en de huidige eigenaar van het pand, vecht fel tegen de verkoop. Volgens een bron is Riley ‘getraumatiseerd’ door dit besluit. ,,Ze had nooit gedacht dat een historisch stuk eigendom zelfs maar in handen zou kunnen komen van een willekeurige vreemdeling”, vertelt de bron aan The New York Post. Riley heeft daarom een rechtszaak aangespannen. Woensdag is er een hoorzitting over het verbod.

Lisa Marie Presley

Het drama komt voort uit een vertrouwensakte uit 2018 die Lisa Marie Presley, de overleden moeder van Riley, zou hebben ondertekend, waarmee ze een lening van 3,8 miljoen dollar had veiliggesteld met Graceland als onderpand. Het bedrijf waarmee Lisa Marie de lening zou hebben afgesloten, beweert dat ze de lening niet heeft kunnen afbetalen.

Lening

Maar volgens Riley heeft haar moeder nooit een lening afgesloten. Zo beweert ze dat de handtekeningen van Lisa Marie vervalst zijn en de notaris die op de documenten vermeld staat, zegt Lisa Marie nooit te hebben ontmoet. Ook zou het bedrijf waar de lening afgesloten zou zijn, geen legitiem bedrijf zijn.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN is op 15 mei een tijdelijk verbod uitgevaardigd om het landgoed te verkopen. Lisa Marie erfde Graceland na de dood van Elvis in 1977, en in 1982 werd het voor het publiek geopend als museum. Na haar dood in januari 2023 werd Riley de erfgenaam.

Tags

ELVIS PRESLEY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck