S10 pakt ook nummer 1-positie in Single Top 100

Door: DitjesDatjes
20-05-2022

S10 heeft in de week na het Eurovisie Songfestival de koppositie in de Single Top 100 bereikt. Met haar single De Diepte, waarmee ze elfde werd in de finale van het songfestival, heeft ze na zeven weken Harry Styles met zijn As It Was van de troon gestoten.

De Diepte kwam in maart al in de buurt van de nummer 1-positie door op nummer 2 binnen te komen. S10 werd toen echter dwarsgezeten door Hallo van Antoon. In de weken voorafgaand aan het songfestival verloor De Diepte langzaam terrein maar vorige week vond het nummer de weg weer naar boven toen het van 9 naar 2 steeg.

Behalve S10 staan er nog vijf deelnemers aan de recentste editie van het songfestival in de hitlijst. De Oekraïense winnaar Kalush Orchestra is deze week binnengekomen op plek 36. De Noren van Subwoolfer staan met Give That Wolf a Banana op plek 54. Sam Ryder, die met Space Man het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigde en tweede werd, is binnengekomen op positie 71. Het nummer SloMo van de Spaanse Chanel staat op plek 72 en op 76 is Cornelia Jakobs uit Zweden te vinden met Hold Me Closer.

De ‘opbrengst’ is beduidend minder dan vorig jaar toen liefst negentien songfestivalnummers de Top 100 bestormden. De Italiaanse winnaar Måneskin kwam zelfs binnen op 1. Ook de liedjes van Frankrijk, Zwitserland, IJsland en Oekraïne wisten een plekje bij de beste twintig te veroveren.

De Top 100 van deze week kent wel twee hoge nieuwkomers. Op nummer 2 komt Als Je Bij Me Blijft van $hirak feat. Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef binnen en op 6 Solo van Zoë Tauran feat. Bilal Wahib.

Single Top 10 week 20

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single, o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (2) S10 – De Diepte

2. (-) $hirak feat. Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef – Als Je Bij Me Blijft

3. (3) James Hype & Miggy Dela Rosa – Ferrari

4. (1) Harry Styles – As It Was

5. (4) Kris Kross Amsterdam, Donnie & Tino Martin – Vanavond (Uit M’n Bol)

6. (-) Zoë Tauran feat. Bilal Wahib – Solo

7. (9) Camila Cabello feat. Ed Sheeran – Bam Bam

8. (5) Antoon – Hallo

9. (7) Kris Kross Amsterdam feat. Antoon & Sigourney K – Vluchtstrook

10. (8) Antoon – Hotelschool

 

BuzzE

 

 

Meer DenD