S10 sleept Pop Stipendium 2021 binnen

Door: DitjesDatjes
16-01-2021

Het Pop Stipendium gaat dit jaar naar zangeres en rapper S10. De winnares werd zaterdagmiddag bekendgemaakt tijdens de eerste digitale editie van Eurosonic Noorderslag. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt het Pop Stipendium sinds 2018 jaarlijks uit aan een veelbelovende popartiest of band. De geldprijs kan de winnaar gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen. Jaarlijks worden drie artiesten genomineerd. Behalve S10 waren ook Yung Nnelg en Klangstof in de race. Eerder winnaars waren Jacco Gardner (2018), Thomas Azier (2019) en Judy Blank (2020).

S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, brak door met haar debuutalbum Snowsniper. De plaat werd vorig jaar bekroond met een Edison in de categorie alternatief.

Een andere prijs die traditiegetrouw bij Eurosonic Noorderslag hoort, de Popprijs, wordt dit jaar niet uitgereikt. Dat besluit werd genomen omdat de muzieksector dit jaar zo hard werd geraakt, dat de organisatie het ongepast vond.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD