‘Salaris GTST-acteurs geen vetpot’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Duizenden mensen herkennen ze op straat, willen handtekenen en kijken iedere doordeweekse avond naar ze. Toch zijn de acteurs uit Goede Tijden Slechte Tijden geen grootverdieners. Dat verklappen oud-acteurs van de populaire soap.

Snabbelen

Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand. Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht”, zegt Fajah Lourens in weekblad Privé. Lourens begon in de soap met acteren toen ze 21 jaar oud was en stopte toen ze 24 jaar oud was. Veel acteurs uit de soap ‘snabbelen’, om toch wat extra geld te verdienen. ,,Televisiewerk wordt altijd opgehemeld, maar ondertussen stond ik op een kermis om wat bij te verdienen. Dan kreeg ik 800 euro om handtekeningen uit te delen. En volgens werd ik op mijn vingers getikt door de producent: ‘Ik wil niet dat je op een kermis staat, want je bent een ster.’ Ik antwoordde: Dan moet je me als een ster betalen. Alsof ík het leuk vind om op een kermis te staan.”

Ook GTST-actrice Babette van Veen heeft eens wat gezegd over het salaris. Zij vertelde vooral wat ze absoluut níet verdiende, en dat was 5.000 euro netto in de maand.

Modaal

Erik en Caroline, de twee acteurs die al jaren in de soap spelen, vertelden eerder in de talkshow van Nu.nl dat de meeste acteurs in GTST een modaal salaris verdienen. Een modaal salaris komt neer ongeveer 2120 euro in de maand. Dat is inclusief vakantiegeld.

Tags

FAJAH LOURENSGELDGOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDENSALARIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck