Sam Feldt beschildert met collega’s Love Soldiers voor War Child

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Sam Feldt heeft met collega-dj’s als Armin van Buuren en Joris Voorn Love Soldiers beschilderd, die vanaf maandag verkocht worden om geld in te zamelen voor War Child. “Ik vond het meteen een heel nobel idee”, vertelt Feldt aan het ANP.

En ook al vindt hij sowieso “alles waar War Child voor staat heel erg belangrijk”, het is wel zo dat de organisatie hem op persoonlijk vlak dit moment nog iets meer aan het hart gaat. “Ik en mijn vrouw hebben een kind op komst, rond april”, deelt hij. “Dus ja vandaar dat er een extra link is met War Child, dat ik het extra belangrijk vind om hieraan mee te doen.”

“Die Love Soldiers zijn eigenlijk een soort tin soldiers, van die speelgoedsoldaatjes”, legt de dj/producer uit. “Alleen in plaats van een geweer hebben ze een hart vast. Dat staat natuurlijk symbool voor de boodschap die War Child uit wil dragen. En in mijn specifieke geval hebben we een Love Soldier geschilderd in de wolken. Omdat ik altijd veel aan het vliegen ben, en er zit ook het element van vluchten in, met de symboliek van kinderen die op de vlucht slaan in conflictgebieden.”

Actueel

Ook symboliseert de schildering voor Feldt het veranderde perspectief dat je hebt als je vanuit een vliegtuig naar de aarde kijkt. “Dan zie je het als een geheel, en vraag je je wel eens af: ‘waarom zijn we eigenlijk met elkaar in conflict?’ Als we toch eens zouden beseffen dat we het allemaal op deze planeet met elkaar moeten doen.”

Het is een pijnlijk actueel onderwerp te noemen met wat er gaande is in Israël en Gaza, maar de dj vindt de noodzaak voor steun aan War Child iets van alle tijden. “Ik denk dat je het ene conflict na het andere ziet. Natuurlijk Oekraïne, Israël nu, maar daarvoor zijn er ook continu conflicten waarbij er kinderen getroffen worden”, licht hij toe. “Dus ja het is nu een heel actueel ding, maar dat is het volgens mij altijd.”

De veiling is een initiatief van TicketSwap en Catawiki, het platform waarop vanaf maandag op de Love Soldiers geboden kan worden. Daarnaast worden er ook persoonlijke items van de dj’s geveild, zoals een gesigneerde platinum plaat van het nummer Post Malone van Sam Feldt. “En er is ook nog een hele grote Love Soldier”, vertelt hij. “Echt levensgroot, waar iedereen zijn handafdruk en handtekening op heeft gezet.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck