Samantha de Jong laat van zich horen vanuit kliniek: ‘Bevrijd uit bordeel’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Waar Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie, voorheen om de haverklap in de media verscheen vanwege een nieuw drama, is er nu al maanden niets meer van haar vernomen. Nu vertelt ze zelf waarom. ,,Ik zit al twee maanden in een kliniek en hier blijf ik nog vier maanden.”

Na de geruchten dat Samantha de Jong in een Haags bordeel zou werken, werd er lange tijd niets meer van haar vernomen. Waar ze normaal bijna dagelijks foto’s op Instagram deelde, bleef het nu akelig stil. Velen vroegen zich dan ook af: wat is er dit keer met Samantha aan de hand?

Gedwongen prostitutie

Nu, twee maanden later, doet Samantha haar verhaal in weekblad Story. Ze bevestigt dat ze bij een bordeel werkte, maar verklaart dat ze dit nooit vrijwillig heeft gedaan. ,,Ik ben gedwongen”, vertelt Samantha aan Story. Inmiddels is er een onderzoek gaande. ,,Daarom moet ik mijn mond houden. Maar het is de politie geweest die mij twee maanden geleden heeft ‘bevrijd’. Daar was ik heel blij mee. Het was voor mij de ommekeer in mijn leven.”

Opgenomen in kliniek

Vervolgens heeft Samantha zich vrijwillig laten opnemen in een kliniek die gespecialiseerd is in verslavings- en traumaproblematiek. ,,De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleid heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zat gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg…”

Zes maanden

Samantha besefte zich dat ze enorm was afgegleden. ,,Als ik verder was gegaan met dat leventje, was ik er niet meer geweest. Ik kan niet op de details ingaan, want het is een periode waar ik met de buitenwereld nog niet over wil praten. Dat doe ik wel met de hulpverleners hier. Ik zit hier nu twee maanden en ik blijf nog vier maanden.”

‘Nooit meer drugs’

In de kliniek heeft Samantha ook afscheid genomen van een andere slechte gewoonte. ,,Ik wil nóóit meer drugs gebruiken! En ook de mensen die mij naar de afgrond hebben gebracht wil ik nooit meer zien. Ik ben zo vernederd geweest, dat ik dacht: ik ben niets meer waard. Ik was mezelf zo kwijt. Ik was echt verloren.”

Tags

BARBIESAMANTHA DE JONG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck