Samantha: ‘De kliniek is het beste dat mij kon overkomen’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Samantha de Jong, voorheen voornamelijk bekend als ‘Barbie’, is na weken in een Schotse afkickkliniek gezeten te hebben weer in Nederland. Door haar lange afwezigheid en haar psychische problemen heeft ze haar kinderen, Angelina en Milano, vijf maanden niet gezien. Afgelopen week kon ze hen eindelijk weer in de armen sluiten.

Meubilair

‘Een emotioneel maar reuze fijn moment voor haar’, schrijft weekblad Story, die een exclusief interview met haar publiceerde. Samantha genoot dus van het moment, maar keek in eerste instantie enorm op tegen het thuiskomen in haar oude appartementje in Scheveningen. ,,Het is toch de plek waar ik door het raam ben gesprongen. En er stond zo veel oude troep. Maar tot mijn grote verrassing had mijn familie het huis compleet onder handen genomen!”, vertelt de realityster aan het weekblad. Haar familie heeft de muren opnieuw geverfd, en ook het meubilair vervangen. Ze kan dus echt een frisse start maken. ,,Dat raakte me enorm.”

Dat ze thuis is, betekent niet dat ze weer in haar oude patronen gaat vallen. Ze is heel erg gemotiveerd haar leven te beteren. ,,Natuurlijk ga ik door met de behandeling, nu bij Castle Craig Nederland. Drie keer per week volg ik daar en dagbehandeling. Dan ben ik van negen tot vijf uur bij hen in de kliniek.” Samantha heeft zelfs geregeld dat ze in plaats van zes weken de behandeling te volgen, het tien weken krijgt. Na al die weken wil ze naar meetings voor verslaafden gaan. ,,Dat blijf ik de rest van mijn leven doen. Dat is niet verplicht, maar ik wil dat graag.”

Gelukkig

Door haar vele behandelingen en door haar psychische problemen kan Samantha voorlopig nog niet werken. ,,De artsen zijn bang dat ik dan te veel aan mijn hoofd krijg en weer drugs ga gebruiken.” Ze leeft momenteel van een uitkering, maar komt niets te kort. ,,Toen ik geld had, was ik zwaar ongelukkig. Nu ik minder heb, ben ik gelukkiger. De kliniek is echt het beste geweest dat me kon overkomen.”

 

Tags

APPARTEMENTBARBIEDE JONGFAMILIEKINDERENKLINIEKSAMANTHASCHEVENINGENSCHOTLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck