Samantha niet naar kliniek in Schotland

Samantha de Jong gaat niet naar Schotland. Daar zou ze behandeld worden voor haar verslavingsproblematiek en haar psychische klachten. Helaas blijkt haar zorgverzekering de therapie in de kliniek niet te vergoeden.

Kinderen

Het nieuws is een flinke tegenslag voor Michael, de ex-man van de realityster. Jake Hampel, de woordvoerder van Michael zegt het volgende tegen AD: ,,Hij kan niet wachten op een structureel plan van aanpak dat garandeert dan zijn kinderen Angelina en Milano uiteindelijk weer een goede en stabiele moeder krijgen.”

Eind juli ‘viel’ ze van de eerste verdieping uit het raam. Ze had verschillende verdovende middelen gebruikt, en werd nadat ze was opgenomen in het ziekenhuis in een Haagse instelling geplaatst. Afgelopen maandag werd bekend dat zij daar niet langer mocht blijven omdat ze zich niet aan de regels hield. ,,Geen idee waar ze nu verblijft”, zegt Hampel. ,,In haar eigen appartement aan de Korbootstraat of bij haar nieuwe vriend: de Rijkswijkse zanger Jeffrey van der Meer. Hoe dan ook, Michael en ik maken ons grote zorgen om haar.” De woordvoerder benadrukt dat de situatie van Samantha niet stabiel is, en dat het zo weer fout kan gaan.

Zuid-Afrika

Ondanks dat Samantha niet naar Schotland gaat en ook niet meer welkom is in de Haagse kliniek, kan zij toch geholpen. RTL en Warner hebben haar namelijk een aanbod gedaan in januari: de partijen hebben voorgesteld om haar te laten opnemen in een kliniek in Zuid-Afrika. De realityster hoeft zelf niets te betalen, en hoeft ook geen programma’s te maken voor hen in ruil voor de therapie. In die kliniek zijn ook Ferry Doedens en Jimmy Geduld afgekickt van hun verslaving. Het is te hopen voor Michael, de kinderen maar vooral voor Barbie zelf dat zij de juiste keuze maakt.

De kinderen van Samantha en Michael zijn door de rechter ieder geval tot eind oktober toegewezen aan Michael. Hij zoekt nu woonruimte in Den Haag, zodat hij de kinderen niet mee hoeft te nemen naar Spanje en hen uit hun vertrouwde omgeving haalt.