Sambo komt met prijs voor zwarte acteurs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jan-Kees Emmer

AMSTERDAM – Acteur Raymi Sambo roept een nieuwe prijs in het leven om mensen in de kunstsector te eren die het pad vrij hebben gemaakt voor de niet-blanke sterren die Nederland nu rijk is. De Otto Sherman Oeuvre Award is genoemd naar de eerste professionele zwarte acteur. Het eerste beeldje wordt woensdagavond uitgereikt op de openingsavond van het Da Bounce Urban Film Festival in Amsterdam, maakte Sambo maandag bekend.

Sambo is bij het grote publiek bekend door zijn rollen in hitseries als All Stars, Zoop en Spangas en als medepresentator van Willem Wever. Hij strijdt al jaren voor meer diversiteit in Nederlands films en toneelstukken en is ambassadeur van het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF).

De organisatie van DBUFF en Sambo kwamen op het idee om deze oeuvre award in het leven te roepen om hen te eren die ‘vergeten’ zijn. Ter ere van het festival en de Otto Sherman Oeuvre Award is er tot en met 6 november op de boulevard tussen Pathé Arena en winkelcentrum Amsterdamse Poort een grote openluchttentoonstelling met foto’s van grote zware talenten uit de Nederlandse film- en mediawereld.

Onder meer Jörgen Raymann, Jasmine Sendar en Imanuelle Grives worden hier geëerd voor hun verdiensten.

 

BuzzE

 

 

Tags

Imanuelle GrivesJasmine SendarJörgen RaymannRaymi Sambo

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie