Sander: ‘Op1 was een ingewikkeld verhaal’

Sander Schimmelpenninck
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Sander Schimmelpenninck stopt als presentator bij Op1. Dat heeft hij bekend gemaakt via de Zelfspodcast. Volgens hem was het nooit de bedoeling dat hij zo lang bij Op1 zou werken.

Experiment

,,Ik vond het al een ingewikkeld verhaal toen ik werd gevraagd. Ik heb al zoveel andere dingen. Ik heb me erin laten lullen. Het was voor drie maanden bedoeld als experiment”, zegt de man in zijn eigen podcast. Volgens Sander voelde het presentatorschap bij Op1 nooit ‘helemaal als mijn rol’. De reden dat hij er zo lang mee door is gegaan, is volgens hem het coronavirus.

Het was gelukkig niet alleen maar kommer en kwel, want Sander geeft toe dat hij ook interessante gasten aan tafel heeft gehad. ,,Maar er waren ook best veel gesprekken die vrij eendimensionaal waren. Het is niet altijd een debat. Soms was mijn rol als presentator vrij beperkt.” Hoewel Sander maar één avond per week actief was bij de talkshow, vond hij het toch fysiek zwaar. ,, Je komt thuis om twaalf uur, half één en dan kun je niet meteen slapen. De adrenaline is zo hoog. Dan ben ik de vrijdag erna niets waard. Het is extreem intensief.”

Lachend zitten

Hoewel Sander weinig goeds heeft te zeggen over het programma, en zelfs kritiek levert op de eindredacteur (die wilde gesprekken volgens Sander te simpel houden), sluit hij niet uit ooit weer de talkshow te presenteren. ,,Dan ga ik er lachend een maandje zitten. Maar ik moet nu op de rem trappen.”

Tags

OP1SANDER SCHIMMELPENNINCKSTOPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck