Sander Schimmelpenninck: ‘Dave Roelvink is een imbeciel’

Sander Schimmelpenninck
Door: Eva Steins
25-01-2021

Sander Schimmelpenninck is duidelijk niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Dave Roelvink als verslaggever. Op sensationele wijze deed Roelvink verslaggeving van de rellen in Amsterdam gistermiddag. Schimmelpenninck noemt de dj een ‘imbeciel’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Roelvink kwam vorige week vol op in het nieuws nadat hij spontaan verslag besloot te doen van de coronarellen in Amsterdam. Toen er gisteren weer gereld werd in de hoofdstad besloot Dave de ‘stoute schoenen’ aan te trekken en de gehele demonstratie vast te leggen.

Grappig

De 26-jarige dj kon vooral lachen om alle ‘leipe’ dingen die gebeurde tijdens de demonstratie. ,,Leip ouwe. Iedereen vlucht, gap. Het is een zooitje. Echt leip. Het leven van een reporter gaat niet over rozen”, aldus Dave met een lach op zijn gezicht.

Te zien is hoe de oudste zoon van volkszanger Dries Roelvink de gehele rellen rondom de demonstratie vastlegt. Zo staat hij er met zijn neus bovenop als er ingegrepen wordt met een waterkanon en rent hij weg wanneer het hele ‘ponypark’ van de politie hem achter de broek aanzit.

De livestream van Dave rekende hem tienduizenden kijkers via Instagram op.

Imbeciel

De actie van Dave schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Zo is Boris van der Ham van mening dat hij hiermee provoceert.

,,Goede content, ouwe! Ben je er volgende week weer? Op Instagram is provoceren van de politie, dingen vernielen gewoon leuk zondagentertainment”, schreef hij op Twitter. ,,Het gaat me om het verkneukelen. Wilde ik even laten zien. En dat het dan zo’n gast over de ‘content’ van zijn live blogje gaat.”

Maar ook Schimmelpenninck heeft geen goed woord over voor de dj. Op Twitter laat hij zich snoeihard uit.

,,Alweer bijna vergeten dat die imbeciel Deef Roelvink vorig jaar bij mij aan tafel zat bij Op1 om te discussiëren met coronagezant Sijbesma. Die pakken ze me niet meer af”, schrijft de Zelfspodcast-presentator.

Bekijk hier fragmenten die door Dave werden opgenomen:

Kritiek

Dave kreeg van meerdere bekende Nederlanders op zijn dak. Zo reageerde Anouk Smulders verontwaardigd in Shownieuws gisteravond.

,,Dit hele verhaal maakte dat ik hem gewoon wilde bellen en zeggen: ‘Wat bezielt je om dit te gaan doen?”

Maar Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker ziet ook een positieve kant van het verhaal. ,,Ik vind zelf dat je van zoiets serieus geen circusact moet maken. Aan de andere kant bereikt Dave ook wel een groep mensen die misschien niet zozeer het nieuws volgen en op die manier toch iemand hebben die er middenin staat.”

LEES OOK:

VIDEO: Dave Roelvink krijgt rake klappen bij demonstratie

Meer DenD