Sander Schimmelpenninck ontkent ‘iets smerigs’ te hebben gedaan

Sander Schimmelpenninck
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Sander Schimmelpenninck zou door Omroep WNL aan de kant zijn gezet omdat hij ‘iets smerigs heeft gedaan’. Dat wordt althans beweerd door Yves Gijrath. Deze beschuldiging wordt door Sander met klem ontkend.

In 2021 keert het programma Dragon’s Den terug op de televisie. Sander zou daarvan de presentator zijn, maar wordt vervangen door Jort Kelder. Volgens Yves heeft deelnemer Michel Perridon Sander ‘eruit geflikkerd’ als presentator. Hij zou de beerput flink open hebben getrokken over een ‘smerige actie’ van Sander.

Actie

Waar het precies om gaat is niet duidelijk, wel geeft Yves een paar details vrij in zijn podcast waar Erik de Vlieger te gast is.

,,Ik stond in september te pissen bij een Prinsjesdag-bijeenkomst in Noordwijk en ik sta daar naast Perridon, die ook in dat Dragon’s Den zit. Hij zei toen: die Schimmelpenninck gaat eruit, die heeft iets smerigs gedaan. Hij heeft me ook verteld wat het is, maar ik hou het voor me. Het is te ordinair”, aldus Yves.

,,Is het iets seksueels?” vraagt zijn vaste gast. Alhoewel Yves geen rechtstreeks antwoord op deze vraag geeft laat hij doorschemeren dat het inderdaad om iets seksueels zou gaan.

Reactie

Sander heeft besloten niet te reageren op de aantijgingen, maar laat aan RTL Boulevard wél weten wat hij ervan vindt.

Hij noemt de actie ‘schandalige laster’ en zegt dat er een ‘omroeppolitieke’ reden achter zijn vertrek zit. ,,Ik heb gekozen te stoppen met Op1 en daardoor ben ik geen WNL/NPO 1-gezicht meer. Ze kiezen nu voor Jort, die dat wel is. Ik had graag nog een seizoen gemaakt, maar ik snap de keuze. Ik ga nu programma’s voor de VPRO maken.”

Ook de omroep reageert op de aantijgingen van Yves. ,,WNL laat weten dat zij de afweging hebben gemaakt om voor Dragons’ Den een huidig NPO-gezicht te kiezen, maar gaat verder niet in op de beweringen van Yves”.

Nikkie Plessen neemt het op voor Sander. ,,Nou ja, ik bedoel: Michel en Sander zijn misschien niet de beste vrienden, maar het is zeker niet dat Michel ervoor gezorgd heeft dat Sander daar niet meer zit. En wat Sander zegt, dat heb ik ook van de NPO begrepen: hij wilde wel, maar ze hebben uiteindelijk voor Jort Kelder gekozen, want die is NPO-gezicht”, vertelt zij in de aflevering van Boulevard.

Tags

NIKKIE PLESSENOMROEP WNLSANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck