Sander Schimmelpenninck wil groot publiek

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Hoewel hij eerder zei dat televisie “voelt als een achterhaald medium”, heeft Sander Schimmelpenninck grote aspiraties. “Mijn ambitie ligt bij grote dingen voor een groot publiek”, zegt de Quote-hoofdredacteur in De Telegraaf.

“Wat mij nou leuk lijkt, is dingen maken voor de Europese markt”, zegt Sander, die vanaf dinsdagavond op de buis is met zijn eerste eigen programma De opvolgers. “Ik leef heel internationaal. Ik ben veel bij mijn vriendin in Zweden en heb een huis in Kroatië. Er zijn genoeg verhalen waar je in Nederland misschien niet genoeg kijkers voor vindt, maar die wel levensvatbaar zijn als je de Nederlandse kijkers optelt bij die in andere landen.”

Nadat Sander De slimste mens won, kon hij “van alles” doen op tv. “Maar daar heb ik allemaal ‘nee’ tegen gezegd. Ik wil eerst kijken of ik het kan, televisie, en of ik het wel leuk vind. Dan begin ik niet aan een avontuur bij bijvoorbeeld Talpa waarvoor ik mijn baan bij Quote moet opzeggen, terwijl schrijven het leukste is dat er bestaat.”

Toch sluit Sander niet uit dat hij de overstap naar televisie maakt. “Het hoofdredacteurschap heb ik nooit iets voor altijd gevonden. Over drie, vier jaar vind ik het wel mooi geweest.”

 

BuzzE

 

 

Tags

SANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck