Sanne Wallis de Vries blij met aandacht voor klimaatactie A12

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Sanne Wallis de Vries is “blij” dat de demonstratie van de honderden actievoerders van klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) zaterdag “zo veel aandacht heeft gekregen”. Dat zei de 51-jarige cabaretière zaterdagavond in de RTL-talkshow Renze op Zaterdag.

Wallis de Vries wilde benadrukken dat de demonstratie van zaterdag “succesvol is geweest”. “Dat de aandacht is gevestigd op hetgeen waar jullie de aandacht op wilden vestigen”, zei de cabaretière tegen iemand die namens XR in de studio zat. “Ik ben blij dat het zoveel aandacht krijgt. Dit is onze planeet en leefomgeving”, aldus Wallis de Vries.

Volgens XR waren er zo’n duizend actievoerders aanwezig op de Utrechtsebaan (A12), en nog eens 2000 supporters langs de weg. Honderden actievoerders werden gearresteerd wegens het plegen van voorbereidingshandelingen voor een strafbaar feit, aldus de politie. Een deel van hen is inmiddels weer op vrije voeten. Rond 17.00 uur waren de laatste actievoerders weggehaald van en langs de weg. Dik een half uur later werd de A12 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Bij de demonstratie waren onder anderen Georgina Verbaan, Maartje Wortel, zangeres Merol en Sieger Sloot aanwezig.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck