Sanne Wallis de Vries roept theaters op om zaterdag open te gaan

Door: Ditjes en Datjes
14-01-2022

Sanne Wallis de Vries roept Nederlandse theaters op om zaterdagavond massaal open te gaan om een signaal af te geven aan het kabinet. De cabaretier deed dit vrijdagochtend op NPO Radio 1. De kans lijkt groot dat het kabinet vrijdagavond bekendmaakt dat de cultuursector nog weken niet open mag.

“We hebben heel lang meegedaan als cultuursector, we snapten dat er een groter belang was”, aldus Wallis de Vries. “Maar het is niet meer uit te leggen. Het is onrechtvaardig en onbegrijpelijk. En niemand bij de overheid kan duidelijk maken waarom de podiumkunsten alweer buiten de boot vallen.”

Ook een zogenoemde avondlockdown, die mogelijk weer word ingesteld, zou de theaters niet helpen. “Mensen die het beleid maken in Den Haag lijken maar niet te snappen dat je theaters niet zomaar open gooit”, verzucht Wallis de Vries. Zij roept theaters in Nederland op zaterdag massaal pop-up-acties te organiseren. “Ik wil wel in mijn eentje gaan optreden in Drenthe, maar daarmee zet ik geen zoden aan de dijk. We moeten dit gezamenlijk doen.”

Wallis de Vries beklemtoont wel dat alle maatregelen die al golden in de sector, zoals het tonen van een QR-code en afstand houden, gerespecteerd moeten worden. Haar oproep werd op sociale media snel opgepikt en al meerdere malen gedeeld. Onder meer NPO-presentatrice Margriet Vroomans haakte aan en deelde de oproep.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD