Sarah van Soelen verwijdert borstimplantaten: ‘Alsof ze in brand stonden’

Sarah verwijdert haar borstimplantaten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sarah van Soelen heeft haar borstimplantaten laten verwijderen. Zes jaar geleden besloot ze haar borsten te laten vergroten, maar vorig jaar kreeg ze ineens last van complicaties. ,,Het was alsof ze in brand stonden.”

Jarenlang was Sarah ‘erg tevreden’ over haar borsten, totdat ze eind vorig jaar last begon te krijgen. In een filmpje op TikTok vertelt ze dat het voelde alsof haar borsten in brand stonden. ,,Echt een branderig gevoel. Alsof je verbrand bent door de zon, maar dan echt heel erg”, legt Sarah uit. ,,Paracetamol genomen, maar het ging niet weg.”

Borsten in brand

Sarah ondernam verder geen actie, en uiteindelijk ging de pijn weer weg. ,,Tot dit jaar, dus ik denk nu bijna twee maanden geleden, kreeg ik weer zoveel last. En weer dat branderige gevoel”, vervolgt ze. Sarah had zoveel pijn, dat ze de siliconen er meteen uit wilde hebben. ,,Dus gelijk actie ondernomen.”

Allergische reactie

Uiteindelijk bleek Sarah een allergische reactie te hebben op de siliconen, dus ze besloot ze eruit te laten halen. ,,Ik wilde toevallig al mijn borsten verkleinen, want zoals jullie wel weten waren ze best groot. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat had ik al van mezelf; het werd alleen opgevuld”, legt ze uit.

Toch weer siliconen

Kennelijk heeft de pijn haar niet afgeschrikt. Toen Sarah haar siliconen eruit liet halen, besloot ze toch voor kleinere te gaan. ,,Maar omdat ik die allergische reactie heb gekregen, kan ik dus allergisch zijn voor mijn siliconen’. Dus wat hebben we gedaan, we hebben met vet, eigen vetcellen een soort bol eromheen gemaakt”, vervolgt ze. Daarom worden de kleinere siliconen omringd door haar eigen vet. ,,Waardoor mijn lichaam denkt dat het van mij is.”

Drie operaties

Sarah is nu ruim drie weken aan het herstellen en het gaat steeds beter. ,,Ik heb nog steeds borsten, alleen iets kleiner. Het is nu opgelost dat ik niet meer zo moe ben en ik voel me tien keer beter. Maar goed, ik wilde dus ook nog verkleinen. Dus het waren eigenlijk drie operaties in één.”

Spijt

Hoewel Sarah blij is dat ze geen complicaties meer heeft, had ze wel spijt toen de operatie net achter de rug was. ,,Ik heb ook echt mijn moeder huilend opgebeld, met: ‘Ik vind ze zo klein en zo lelijk’. Ik denk: wat heb ik gedaan? Ik had hele mooie borsten, waarom laat ik dat eruit halen? Dan maar moe. Zo ga je denken”, vertelt ze. ,,Maar het is voor mij nu oké.”

Tags

SARAH VAN SOELEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck