Sarina Wiegman gekozen tot Sportpersoonlijkheid 2022

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Sarina Wiegman, de bondscoach van de Engelse voetbalsters die de Europese titel veroverden in 2022, is uitgeroepen tot de Sportpersoonlijkheid van het Jaar. De voormalig bondscoach van de ‘Leeuwinnen’ is de opvolgster van oud-zwemster Femke Heemskerk die de prijs van de Nederlandse Sport Pers (NSP) vorig jaar kreeg.

De 53-jarige Wiegman kreeg de prijs toegekend op een bijeenkomst van de Nederlandse Sport Pers (NSP), voor “zowel het behalen van de titel met het Engelse elftal op het EK voetbal voor vrouwen als voor haar soepele en voorbeeldige omgang als coach met de media”. Wiegman kon door haar drukke voorbereiding met de Engelse voetbalsters de prijs niet ontvangst nemen tijdens de bijeenkomst van de NSP. Ze kreeg die aan de vooravond van de uitreikingen op een naar haar vernoemd Johan Cruyff Court in haar woonplaats Monster.

De NSP-prijs ging eerder naar Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017), Robin van Persie (2018), Estavana Polman (2019) en de turnsters die zich als collectief uitspraken over het misbruik in hun sport (2020).

 

BuzzE

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie