Saskia Noort middelpunt Twitter-oorlog

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Saskia Noort is het middelpunt geworden van een Twitter-oorlog. De schrijfster postte strandfoto’s van zichzelf en andere personen toen ze kind waren en naakt liepen. ,,Deze heerlijke foto is zojuist verwijderd door de Instagram-politie”, schampert ze bij eentje.

Het gaat om foto’s die in de jaren zeventig door haar eigen vader, die fotograaf was, op het strand werden gemaakt. Voor- en tegenstanders buitelen over elkaar heen.

Verpreutst

Noort, over wie laatst bekend werd een relatie te hebben met collega-auteur Kluun,  reageert: ,,Waarom niet? In 1970 gemaakt door m’n vader, fotograaf. Uiterst urgent ook nu we 47 jaar later totaal verpreutst en geseksualiseerd zijn.”

Saskia krijgt zowel bijval van onder andere regisseur Eddy Terstall, die zegt ,,hoe groter het taboe op het lichaam, hoe onveiliger de maatschappij voor vrouwen”. En Ronald Giphart noemt het verwijderen van de foto’s ,,volksvertrutting”.

Toestemming

Een tegenstander vraagt zich bij een foto af of alle blote kindertjes wel toestemming hebben gegeven voor het openbaar maken van de plaatjes. Waarop Noort schrijft dat ze ,,intens dankbaar zijn dat deze foto bestaat.”

 

Tags

KLUUNKLUUN EN SASKIA NOORTSASKIA NOORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie