Saudische kroonprins ziet af van overname Newcastle United

Door: DitjesDatjes
30-07-2020

De omstreden overname van de Engelse voetbalclub Newcastle United door een investeringsmaatschappij uit Saudi-Arabië van kroonprins Mohammad bin Salman gaat niet door. De Saudi’s, die een consortium vormden met enkele Britse zakenlieden, hebben hun bod ingetrokken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De overname moest worden goedgekeurd door de Premier League. De organisatie van de Engelse voetbalcompetitie wilde onder meer duidelijkheid hebben over de banden tussen het zogeheten Public Investment Fund (PIF) uit Saudi-Arabië en het koningshuis van dat land. Het geduld van de Saudi’s is nu op.

Het PIF staat onder leiding van de Saudische kroonprins Mohammad bin Salman Al-Saud. De prins beloofde forse investeringen om van Newcastle United weer een topclub te maken in de Premier League.

Mohammad bin Salman is nog rijker dan sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, de eigenaar van Manchester City uit Abu Dhabi. Hij wordt door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA echter ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi in Turkije. Diverse mensenrechtenorganisaties wezen Newcastle United op de situatie in Saudi-Arabië nadat de investeringsmaatschappij begin dit jaar zo’n 350 miljoen euro had geboden om een meerderheid van de aandelen in bezit te krijgen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD