Saudische prins ontkent hacken telefoon Amazonbaas Bezos

Door: DitjesDatjes
22-01-2020

De Saudische minister van Buitenlandse Zaken, prins Faisal bin Farhan al-Saud, noemt de aantijging dat de Saudische kroonprins de telefoon van de baas van Amazon hackte “absurd”. Dinsdag schreef The Guardian dat Mohammed bin Salman de telefoon van Jeff Bezos zou hebben gehackt met een bericht via WhatsApp.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Absurd is het juiste woord”, aldus Faisal. “Het idee dat de kroonprins de telefoon van Bezos zou hacken is onnozel.”

Twee experts van de Verenigde Naties vragen ondertussen om een snel onderzoek door de VS en andere autoriteiten naar de beschuldigingen. Speciale rapporteurs Agnes Callamard en David Kaye verklaarden woensdag dat ze informatie hebben die wijst op “mogelijke betrokkenheid” van Salman bij de vermoedelijke hack. Volgens de experts wijst een analyse van de digitale inbraak dat een kwaadaardig videobestand werd verstuurd vanaf een WhatsApp-account van de Saudische kroonprins.

In het bericht van Salman zou een document met malware hebben gezeten dat data vanaf de telefoon van Bezos naar een andere locatie zou hebben verstuurd. Wat er is gestolen en wat er met de gegevens is gebeurd, is niet bekend.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD