SBS reageert niet op islamrel rond tv-familie Meiland

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

SBS wil geen commentaar geven op de nieuwe islamrel rond zijn tv-familie Meiland. Kaartenproducent Hallmark maakte donderdag bekend de samenwerking met de familie te verbreken vanwege anti-islam-uitspraken die Erica Meiland deed.

In haar boek vergelijkt zij alle vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes “niet normaal, rot op joh, met je boerka”. Ook stelt Erica Meiland dat de islam “heel veel ellende brengt” en dat zij dit wil tegenhouden.

De uitspraken zijn reden voor Hallmark om geen kaarten en boeketten met bekende uitspraken van de Meilandjes meer te verkopen. Ook de geplande nieuwe wijnencollectie van de familie gaat niet door. “Deze uitspraken sluiten niet aan op een aantal van onze kernwaarden die voor Hallmark essentieel zijn in onze missie om mensen te verbinden en relaties te versterken”, laat de producent in een verklaring weten.

De opmerkingen van Erica Meiland kregen al vanuit veel kanten kritiek. Nasrdin Dchar nodigde het gezin uit voor zijn driedelige theatervoorstelling over zijn leven en familie “zodat ze van hun islamofobie kunnen afkomen”, maar de Meilandjes hebben de uitnodiging niet geaccepteerd.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck