SBS-vuurdoop Marcel & Gijs verzandt in een mislukking

Slaapverwekkende start van Marcel en Gijs.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Fans van de podcast ‘Weer een dag’ werden misschien wel gelukkig van de allereerste talkshow van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bij SBS, maar de harde realiteit is dat het duo een zouteloze hap afleverde. Op het tijdstip dat Vandaag Inside minimaal een miljoen Nederlanders aan zich wist te binden, kwamen VARA-coryfeeen met een onwaarschijnlijk traag en voorspelbaar menu.

Zelfs hoofdgast omroepbaas van MAX Jan Slagter, die maar weinig te melden had, voelde zich onprettig in de omgeving van Groenteman en van Van Roosmalen, die de sitiatie aangreep om – heel irritant – zijn laatste boek te promoten.

Het format van de nieuwe talkshow bleek allesbehalve verfrissend. Groenteman, die door de collega’s van VI gekscherend ‘groenteboer’ werd genoemd, liet het vervelende gehinnik tijdens de podcast met Van Roosmalen, gelukkig achterwege. Slagter, die eerder op de hak was genomen door het duo in hun talkshow Media Inside bij de publieke omroep, had nauwelijks iets nieuws te melden. Elke minuut exposure telt voor de gevierde omroepdirecteur, die niet genoeg van zichzelf krijgt.

Ook de extra gast VVD’er Thierry Aartsen, mislukt bij de laatste verkiezingen als campagneleider van de liberalen, nam de gelegenheid waar om het SBS-publiek eens flink te beledigen. Want de 30 punten in het VVD-programma voor wat betreft migratie zouden volgens de liberaal te moeilijk zijn voor de achterban van de SBS-zender. Van Roosmalen en Groenteman hebben de afgelopen weken met veel dedain gesproken over de kijkers van SBS, die in een cultuurschok terecht zijn gekomen.

Want niet alleen het format van Marcel & Gijs ademt het boomerschap uit, ook de uitvoering is er een van oude mannen met een tv-show. Dit alles in tegenstelling tot de snelheid van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen die op hetzelfde tijdstip zorgen voor succes. Dat staat nog los van het feit dat Van Roosmalen op een verkeerde plek was neergezet.

Het idee van SBS-directeur Marco Louwerens om de twee puppets van de publieke omroep een plekje te geven op SBS lijkt leuk. Het dedain waarmee deze Marcel en Gijs neerkijken op de hardwerkende Nederlander, terwijl ze zelf ginnepappend notabene geen enkel raakvlak hebben met deze groep, maakt dit alles extra pijnlijk.

Pasen ligt al ver achter ons, maar de lijdensweg die voor Van Roosmalen en Groenteboer de komende vier weken bij de campingzender in het vooruitzicht ligt, is daar niets bij vergeleken. De twee hebben er namelijk helemaal niets te zoeken, behalve dan misschien de zak met geld. Hoe eenvoudig en simpel kan het leven zijn. Heerlijk om alle principes overboord te kunnen schuiven, terwijl je zelf meewerkt aan wat je tot dusver verafschuwde. Bah!

Tags

MARCO LOUWERENSSBSTALKSHOW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie