Scenarioschrijver Frank Houtappels ‘totaal verrast’ door lintje

Door: DitjesDatjes
07-06-2021

Frank Houtappels is maandag verrast met een koninklijke onderscheiding. De toneel-, scenario- en liedjesschrijver kreeg het lintje uitgereikt door de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema voor zijn belangrijke bijdragen aan de Nederlandse televisie- en filmcultuur.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Houtappels werd geprezen voor zijn veelomvattende ouevre dat “van grote betekenis was en is voor onze samenleving”, zei Halsema in haar toespraak. Houtappels maakt zware maatschappelijke thema’s voor een breed publiek toegankelijk. Ook hebben personages met een lhbti+-achtergrond mede dankzij hem een plek in het Nederlandse serie- en filmaanbod. Houtappels zei vlak nadat hij het lintje in ontvangst had genomen “totaal verrast” te zijn met de onderscheiding.

Houtappels schreef de afgelopen 25 jaar tal van scenario’s voor films en televisieseries als Familie Kruys, April May en June, Het Klokhuis, Koefnoen en Ja Zuster, Nee Zuster. Ook won hij diverse prijzen. Zo kreeg hij in 2008 de Zilveren Nipkovschijf voor Het Vrije Schaep. Voor de tv-serie Gooische Vrouwen mocht Houtappels een jaar later een Gouden Televizier-Ring in ontvangst nemen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD