Schaamte voorbij: Jolige Hugo de Jonge en Kasja Ollongren op de cover van Linda

Hugo de Jonge Ollongren
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Twee vice-premiers en ministers Hugo de Jonge en Kasja Ollongren hebben zich geleend om als hoofdpersonen van het afgelopen crisisjaar om pontificaal op de eindejaarscover van de Linda te gaan staan. Breed grijnzend staat de zorgminister met het tekstje ‘Thuis ben ik veilig’. D66’er Ollongren heeft zich uitgedost in een galajurk en ook zij kijkt met een nogal voldaan gevoel de camera in.

‘Wat als dat A4’tje in een map had gezeten’, is het begeleidende tekstje dat refereert aan de blunderende bewindsvrouw eerder dit jaar. Toen ze als informateur het Binnenhof oprende werden haar papieren gefotografeerd met daarop ‘Functie elders Omtzigt’. Vervolgens ontstond er een complete politieke crisis, waardoor ook premier Rutte in het nauw kwam.

Geen politieke antenne

Het ontbreekt bij de twee bewindslieden, die gekozen hebben om op de cover van de Linda te gaan staan, aan een politieke antenne.

Want het demissionaire kabinet bevindt zich momenteel met de nieuwe corona-uitbraak en de zware maatregelen die eraan komen in een cruciale fase. Er is volop discussie over een mogelijke tweedeling in de samenleving en ondertussen gaan de twee vicepremiers van het CDA en D66 breed lachend op de foto voor het damesblad. Dit is ook buiten de crisis nooit eerder vertoond.

Falend coronabeleid

Bovendien lag De Jonge toch al onder vuur vanwege falend coronabeleid en ook Ollongren kan als vice-premier in het jaar dat ook de Toeslagenaffaire in volle hevigheid losbarstte niet terugkijken op een succesvol 2021.

De kritiek was gisteravond toen de cover uitlekte dan ook niet van de lucht. behalve De Jonge en Ollongren staat ook Leontine Borsato op de foto. De vrouw van Marco Borsato heeft een heftig jaar achter de rug, waarin ook de verzoening met de zanger plaatsvond.

Societyfoto

De societyfoto’s van de bewindslieden vielen meteen in het verkeerde keelgat bij velen. ,,Dit is echt alle alle alle alle alle schaamte voorbij”, schrijft een twitteraarster. ,,Boodschap aan het volk: donder maar lekker op allemaal met je zorgen en leed, wij gaan chic kerst vieren.”

Kritiek was er ook op Linda. ,,Ok, dit is gewoon een ordinaire en gladde trap na aan iedereen die het dit jaar door de eindeloze blunders van de ministerraad zwaar heeft gehad”, schrijft Yoeri Albrecht.

Beide ministers klaar?

,,Wat de ChristenUnie ook afspreekt in de formatie, maak er prioriteit van dat Hugo de Jonge niet terugkomt.”

Het staat vrijwel vast dat Ollongren, mede vanwege haar gezondheid, niet terugkeert in het volgende kabinet. Hugo de Jonge wil graag wel een tweede termijn als minister, maar de kritiek zwelt ook in zijn partij het CDA verder aan.

Tags

HUGO DE JONGEKASJA OLLONGRENLEONTINE BORSATOLINDALINDA DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck