Schaapjes Meghan Markle op het droge ook zonder Brits paspoort

Meghan Markle heeft schaapje Harry op het droge
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Meghan Markle heeft exact een jaar na de ongekende rel in het Britse koningshuis haar paspoortaanvraag laten verlopen. Ze verblijft langer dan 270 dagen buiten het Britse koninkrijk en daardoor is deze kans op het reisdocument voorlopig verkeken.

Is dat erg? Meghan en haar ‘droomprins’ Harry hebben hun schaapjes op het droge in de Verenigde Staten, ver weg van Buckingham Palace, koningin Elizabeth en de Britse benepenheid. Nee, dus.

Aanvankelijk wilde de Amerikaanse actrice wel het dubbelpaspoort en het Brits staatsburgerschap. Ze volgde de procedure, maar toen leek alles rond de afspraken over het vertrek nog rozengeur en maneschijn. Inmiddels woont het echtpaar in hun landhuis van 14,7 miljoen dollar in Santa Barbara en sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify.

Dubbele paspoort

Met andere woorden: ze lijken financieel onafhankelijk en de banden met het Britse Hof en de Britse bevolking zijn zo dun als uitgetrokken elastiek.

Om aanspraak te kunnen houden op een Brits paspoort had Meghan namelijk niet langer dan 270 dagen buiten het Verenigd Koninkrijk mogen doorbrengen.

Media melden dat er alsnog een nieuwe aanvraag kan worden gedaan. Als Meghan niet was vertrokken naar de VS dan had ze afgelopen november haar nieuwe paspoort kunnen aanvragen.

Inmiddels gedijen Meghan en Harry dankzij hun koninklijke status in de wereld van de celebrities. Zo investeerde Meghan in december in melkpoeder op basis van havermout, die het vooral goed doet in de Upper Ten en de vegan-gemeenschap. Buurvrouw Oprah Winfrey plugde de instant havermoutmelk van Clevr bij al haar 19 miljoen volgers op Instagram.

Instant havermoutmelk

Vorige week ging de website van het stel Archewell Foundation, een non-profitorganisatie met de nodige pretenties, van start. Het initiatief heeft een focus op moederschap en startte ook met een gedicht ‘Een brief voor 2021’. Het initiatief omvat behalve de stichting, Archewell Audio waarmee Meghan en Harry podcasts gaan maken voor Spotify en Archewell Productions.

President

En dan zijn er nog de speculaties dat Meghan Markle, die goede contacten schijnt te hebben met Hillary Clinton en voormalig president Barack Obama, ook ambities heeft om de politiek in te gaan. Het presidentschap lijkt voorlopig wat te hoog gegrepen met Kamala Harris op de eerste rij als vice-president.

De ambities van Meghan zijn echter grenzeloos. Een Amerikaans plus een Brits dubbelpaspoort kan dan eerder een hindernis zijn dan een aanbeveling op de weg naar het Witte Huis.

Tags

KONINGIN ELIZABETHMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck