Schaatsende Wopke Hoekstra is als mosterd na de maaltijd

Wopke Hoekstra schaatst
Door: Jos La Grande
23-02-2021

,,Deze keer wel buiten”, is de grap van het CDA-campagneteam in de laatste STER-spot met lijsttrekker Wopke Hoekstra. Daarmee wordt verwezen naar de eerdere schaatsflater van de CDA-voorman.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het filmpje dat anderhalve week geleden op een ijszaterdag is opgenomen onder winterse omstandigheden met de CDA-voorman op de schaats kwam gisteravond bij de STER als mosterd na de maaltijd.

Want de video wordt uitgezonden op het moment dat de warme februari-zon de korte winter volledig heeft verdreven. Met zon en temperaturen tegen de 20 graden Celsius wordt de schaatshobby van de minister van Financiën op een laat moment geëtaleerd. Met de slogan ‘Nu doorpakken’ zegt de schaatsende Hoekstra voor een ‘sterk en veilig land’ te staan.

Sven Kramer

Eerder ging het ook al mis toen Hoekstra met schaatskampioen Sven Kramer een rondje schaatste (en liet fotograferen) in het ijsstadion Thialf. Dat kwam hem op kritiek te staan, omdat de sportaccommodaties voor hobbysporters gesloten zijn.

Hoekstra heeft daar zijn excuses voor aangeboden. Kennelijk ziet het campagneteam de sportieve aard van Hoekstra als een geweldige pré ten opzichte van premier Rutte, die minder openlijk te koop loopt met zijn sportieve activiteiten.

Het CDA heeft een traditie hoog te houden, want ex-premier Dries van Agt zat graag op de fiets en was een liefhebber van de Tour de France.

Meer DenD