Scheiding Fidan Ekiz: Leven Wierd Duk zakelijk en privé turbulent

Wierd Dus
Door: DitjesDatjes
09-10-2017

Het leven van journalist Wierd Duk is zakelijk en privé nogal turbulent en weinig stabiel. De journalist neemt niet alleen afscheid van zijn krant het AD, maar ook van zijn vrouw, De Wereld Draait Door-tafeldame en journaliste Fidan Ekiz.

Ekiz (het echtpaar heeft een zoontje van drie jaar oud) heeft dat bevestigd aan Story.

“Mijn man en ik liggen in scheiding. We zijn niet meer samen. Die beslissing hebben we kortgeleden genomen. Dat is heel verdrietig.”

Vier jaar geleden trouwde Duk en Ekiz in Hotel New York in Rotterdam.

In Vrij Nederland van vorig jaar zei Ekiz:

Ekiz: ‘Als je getrouwd bent, hoef je nog niet hetzelfde te denken. Wierd komt uit een hervormd domineesgezin en ik kom uit een islamitisch gastarbeidersgezin, de verschillen maken het juist interessant. Ik zeg op televisie regelmatig dingen waar Wierd het niet mee eens is. En ik heb de neiging om hem te waarschuwen als hij weer eens al te provocerend bezig is. In onze omgeving zeggen ze: jullie denken wel echt heel verschillend over de wereld, hoe gaat het er bij jullie thuis aantoe?’

Ekiz is journaliste en maakt documentaires. Voor Duk, die correspondent was in Duitsland, zijn er veel veranderingen. Want Duk verlaat zijn gezin, maar kiest ook voor een andere werkkring. Hij verlaat het AD en gaat naar een andere krant: De Telegraaf.

 

Meer DenD