Schikking getroffen in laatste rechtszaak rond doden Astroworld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Travis Scott heeft samen met onder meer Live Nation een schikking getroffen in de laatste rechtszaak die door nabestaanden was aangespannen om het drama op het Amerikaanse Astroworld Festival in 2021. Het gaat om de zaak over de dood van het jongste slachtoffer, de 9-jarige Ezra Blount. Details over de schikking zijn niet bekend gemaakt, melden Amerikaanse media.

Op het festival kwamen destijds tien mensen om het leven door verdrukkingen tijdens een concert van Scott. De rapper was ook medeorganisator van het evenement. De 9-jarige Blount was met zijn vader op Astroworld, toen hij in de drukte onder de menigte terechtkwam. Hij overleed enkele dagen na het festival en werd daarmee het tiende slachtoffer.

Nabestaanden van alle dodelijke slachtoffers stapten in de nasleep van het evenement naar de rechter. Ze eisten een schadevergoeding van de organisatie wegens “nalatigheid”. Eerder werd al bekend dat in de overige negen zaken ook is geschikt. Los van de tien zaken rond de dodelijke slachtoffers, lopen er tegen de organisatoren nog honderden rechtszaken van bezoekers die verwondingen opliepen. Daarvoor staat de eerste zitting in oktober gepland.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck