SCHOKKEND: Linda de Mol wist het al van Ali B…

Linda de|Linda de Mol wist al jaren van misbruik en deed er niets aan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De misstanden bij The Voice of Holland kwamen voor Linda de Mol niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel. Zij wist anderhalf jaar geleden al van beschuldigingen tegen het Voice-jurylid Ali Bouali (Ali B). Ook de redactie was op de hoogte van mogelijk grensoverschrijdend wangedrag van de rapper.

Twee vrouwen benaderden in juni 2020 de Linda-redactie om hun verhaal over het jurylid te doen. De redactie van Linda schakelde een freelancer omdat ze zelf niet in staat was om journalistiek onderzoek te doen naar de mogelijke misstanden. Uiteindelijk besloot ‘Linda’ niets te publiceren vanwege onvoldoende bewijs. De twee bronnen werden vervolgens in contact gebracht met het programma BOOS van programmamaker Tim Hofman.

In vertrouwen…

Linda de Mol werd destijds ‘vertrouwelijk’ door Jildou van der Bijl, de creatief directeur van Linda, op de hoogte gesteld van de informatie over Ali B, meldt De Volkskrant vandaag. Op verzoek van de slachtoffers is er toen geen contact gezocht met Talpa, het moederbedrijf van Linda. Ook stelt Linda de Mol dat ze de informatie ook niet met haar broer John de Mol heeft gedeeld, ‘om de anonimiteit en de wens van het slachtoffer te respecteren’.

Reden hiervan was dat een deelneemster van The Voice geen heil zag in een goede afloop. Zij had volgens de krant in 2014 haar ervaring met Ali B al eens aangekaart bij een itemregisseur van de talentenjacht. Die persoon zou de melding toen hebben weggewuifd.

Het niet publiceren van het verhaal heeft volgens het blad LINDA niets te maken met commerciële- of familiebanden.

Alleen over Ali B

De verklaringen van de vrouwen toen gingen uitsluitend over coach Ali B. Later kwamen er bij BOOS ook verklaringen binnen over Marco Borsato, Linda’s ex-levenspartner Jeroen Rietbergen en de regisseur. Voor Linda de Mol is het schandaal bij The Voice één groot drama. Haar partner Jeroen Rietbergen zou nu in een therapie zitten om van zijn seksverslaving af te komen.

De laatste uitzending van BOOS over The Voice of Holland is bijna tien miljoen keer bekeken. Een mijlpaal voor de makers, het is veruit hun best bekeken aflevering tot nu toe. In de uitzending worden misstanden bij het programma The Voice of Holland aangekaart. Volgens verklaringen zou er seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik hebben plaatsgehad.


Tags

ALI BBOOSLINDALINDA DE MOLMACHTSMISBRUIKMISSTANDENSEKSUEEL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGTHE VOICE OF HOLLANDTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck