Schokkend: Martien Meiland deed twee zelfmoordpogingen

Martien Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Martien Meiland doet een schokkende onthulling: hij heeft tot twee keer toe geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Dit gebeurde in de periode dat hij niet meer bij zijn gezin woonde.

Martien’s inktzwarte geheim

Zijn zelfmoordpogingen zijn een geheim waarmee Martien lang heeft rondgelopen. Toch heeft hij de moed verzameld om het verhaal achter dit drama te delen met zijn fans. In zijn nieuwe biografie schrijft hij hoe het zo ver heeft kunnen komen en geeft hij gruwelijke de details weer van beide zelfmoordpogingen.

De aanloop

In Story onthult Martien dat het drama gebeurde in de periode dat hij apart woonde van Erica en de kinderen. Hij raakte in financiële problemen na de opening van zijn winkel.

,,De winkel werd één grote aanfluiting. Het liep voor geen meter.” Martien opende na de verkoop van zijn winkel in Noordwijk een nieuwe winkel in Amsterdam. Hij raakte hierdoor in de problemen omdat hij volgens het concurrentiebeding geen winkel binnen een straal van 25 km mocht beginnen. ,,Ik moest die mensen 25.000 euro betalen.”

LEES OOK:

Martien onder vuur: ‘Vreselijke vent’

Martien voelde zich enorm genaaid waardoor hij geen andere uitweg zag dan zelfmoord plegen. Ook was Martien doodongelukkig in Amsterdam en worstelde hij met zichzelf en zijn gevoelens voor mannen.

Niet doorgezet

Dit alles dreef Martien tot enorme wanhoop: hij zag geen andere uitweg en moest zijn leven tot een einde maken. Hij vertelt openhartig:

,,Ik voelde me zó genaaid. Ik werd er letterlijk ziek van en toen is het door al die ellende die samenkwam helemaal in de war geslagen in mijn kop…”

Martien vertelt opgelucht dat hij zich bedacht: ,,Het werd me toch te benauwd, denk ik. Maar voor hetzelfde geld raak je weg en ben je dood.”

Enorme opluchting

Hoewel Martien op het laatste moment afzag van zijn poging om zijn leven te beëindigen, werd de donkere wolk in zijn hoofd niet lichter. Kort daarna deed Martien een tweede zelfmoordpoging, ,,Vlak daarna heb ik het nog een keer geprobeerd. Maar ook dat heb ik niet doorgezet.”

Martien blikt emotioneel terug op deze traumatische gebeurtenissen. Opgelucht vertelt hij: ,,Ik ben nu heel blij dat het toen niet gelukt is. Maar het feit alleen al dat je eraan denkt en het probeert, vind ik heel eng.”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Tags

CHATEAU MEILANDERICAMARTIEN MEILANDZELFMOORDPOGING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck