Schokkende foto’s Bas Muijs uitgelekt: ‘Hij is enorm toegetakeld’

Foto's toegetakelde Bas uitgelekt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Bas Muijs werd eerder dit jaar mishandeld door de partner van zijn ex-vriendin. Het nieuws kwam vorige week naar buiten en sloeg in als een bom. Nu zijn er ook schokkende foto’s uitgelekt waarop zijn gehavende gezicht te zien is. ,,Hij is enorm toegetakeld”, zegt John van den Heuvel, die de foto’s heeft gezien.

Bas Muijs werd op 12 maart onder valse voorwendselen naar Arnhem gelokt om daar een terminaal zieke fan te ontmoeten. ,,Eenmaal in de woning bleek er geen terminaal zieke fan te zijn, maar iemand die hem, zoals de tenlastelegging ook zegt, heeft gepoogd om te brengen. Dus zwaar te mishandelen, af te persen en ook zijn vrijheid is wederrechtelijk beroofd”, bevestigde zijn advocaat Peter Breukink aan RTL Boulevard nadat Yvonne Coldeweijer erover had bericht op haar juicekanaal.

Spijkerpistool

De verdachte zou de partner van de ex-vriendin van Bas zijn en het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan Bas te hebben beschoten met een spijkerpistool en zijn keel dicht te hebben geknepen. Dat de GTST-acteur die dag enorm toegetakeld werd, blijkt uit schokkende foto’s die zijn uitgelekt.

Schokkende foto’s uitgelekt

De redactie van RTL Boulevard heeft foto’s gezien waarop het gehavende gezicht van Bas te zien is. Ook John van den Heuvel heeft de foto’s gezien, vertelde hij gisteren in RTL Boulevard. ,,Je ziet in ieder geval dat hij enorm is toegetakeld en dat het zeker geen paar corrigerende tikken zijn geweest die zijn uitgedeeld. Je ziet dat zijn ogen sterk verkleurd zijn, dus hij heeft een paar flinke klappen op zijn oog gehad”, zei John. Volgens hem is het een ‘heel heftige gijzeling’ geweest die totaal geëscaleerd is. ,,Zijn wenkbrauw ligt helemaal open. Het zijn nare foto’s ook.”

Eerste hulp

Inmiddels is John meer te weten te komen over wat er die bewuste dag is gebeurd. ,,Het komt erop neer dat toen hij mishandeld werd in die woning dacht: ik ga dit niet overleven, ik moet iets doen. En toen heeft hij gefingeerd dat hij een hartaanval kreeg. Degene die hem al het geweld toebracht schrok zo dat hij dacht: dit gaat niet goed. Dus ze hebben hem naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht.”

Litteken

De verpleegkundige vermoedde dat er iets aan de hand was. ,,Ze hebben toen de politie gebeld.” Volgens John is het gezicht van Bas inmiddels hersteld maar hij heeft er wel een litteken aan overgehouden. ,,Het litteken boven zijn oog zal blijven.”

Tags

BAS MUIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck