Schoonmaakster steelt 1 miljoen aan sieraden van prinses

Prinses Firyal
Door: Eva Steins
22-02-2021

Een schoonmaakster heeft flink buit gemaakt in het huis van haar koninklijke werkgever. De schoonmaakster jatte voor bijna een miljoen aan sieraden van de Jordaanse prinses Firyal…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 65-jarige schoonmaakster Virgilina Taba is gearresteerd voor het stelen van de sieraden, die gezamenlijk één miljoen waard waren. Dit zou ze gedaan hebben tijdens haar werk in het Londense huis waarin de 76-jarige prinses woont.

Sieraden

De schoonmaakster zou naar verluidt diamanten ringen, armbanden, horloges en oorbellen hebben gejat tijdens haar werk. Deze zou ze aan har neef Henao Taba gegeven hebben, meldt The Sun.

Hij werd op heterdaad betrapt nadat hij geprobeerd had een enorm zeldzame ring te verkopen. Er waren maar zes van deze soort ringen op de hele wereld. De dealer aan wie hij het probeerde te verkopen rook onraad en schakelde de politie in.

Verwoest

De prinses zou helemaal kapot zijn nadat haar sieraden weg bleken te zijn. Volgens een bron was zij verwoest door de diefstal.

,,Veel van de items waren kostbaar en sentimenteel voor haar en kunnen niet worden vervangen. De politie heeft ontdekt waar veel ervan is verkocht, maar het is een logistieke nachtmerrie om het terug te krijgen.”

Een nachtmerrie dus voor de prinses uit Jordanië. Ook werden haar kostbare en zeldzame tassen van Hermès gestolen.

Meer DenD