Schoonvader Thijs Römer klapt uit de school: ‘Ik weet niet of hun relatie dit overleeft’

Staat Thijs Romer zijn relatie op springen?
Door: Charlotte Wijnen
07-12-2022

Igone de Jongh blijft zwijgen over alle ophef rondom haar partner Thijs Römer. Toch doet haar vader Eric wél een boekje open over de situatie. Hoewel hij in zijn schoonzoon blijft geloven, heeft hij wel twijfels of de relatie van Thijs en Igone dit overleeft…

Een twintigjarige vrouw beschuldigde Thijs eerder dit jaar van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze veertien jaar was. Inmiddels liggen er drie aangiftes tegen Thijs van online zedendelicten met drie minderjarigen. Dit gebeurde in de periode van 2015 tot 2017. Het Openbaar Ministerie stelt dat er geen fysiek contact is geweest en de zaak wordt volgend jaar behandeld.

‘Het is heftig’

Dat het Openbaar Ministerie Thijs gaat vervolgen, moet ongetwijfeld een harde klap zijn voor zijn partner Igone de Jongh. Waar ze eerder dit jaar nog reageerde dat zij en Thijs ‘dicht bij elkaar blijven’, blijft ze nu zwijgen over de situatie.

Afgelopen zondag ging het eerste theaterprogramma van Igone in première. Hoewel Igone zoveel mogelijk wegbleef van de camera’s, gaf haar vader Eric wel een interview. In gesprek met weekblad Weekend vertelt hij dat het een loodzware periode is voor Igone. ,,Het is heftig. Ik zie aan mijn dochter dat ze zich heel erg vastbijt in haar werk”, vertelt hij. ,,Ze heeft een heel sterk karakter. Dat heeft ze van haar moeder.”

Goede band

Hoe is de band nu tussen Eric en zijn schoonzoon Thijs? ,,We hebben een heel goede band, met veel humor. Ik schrok natuurlijk wel. Ik vind het heel naar voor hem dat hij beschuldigd wordt. We moeten maar afwachten wat daaruit komt, maar voorlopig is er nog niks bewezen.”

Twijfels over relatie

Eric zegt Thijs te steunen waar hij kan. ,,Mensen kunnen wel van alles roepen, maar er is pas iets waar als het bewezen is, vind ik. Dus voorlopig vind ik het heel naar voor Thijs dat hem dit overkomt”, aldus Eric. Wel heeft de situatie een grote impact op de relatie van Thijs en Igone. Op de vraag of de relatie stand blijft houden weet Eric ook geen antwoord te geven. ,,Ik hoop het wel… Maar ik weet het niet, ik durf daar echt niks over te zeggen.”

Meer DenD