Schrijfster Sex and the City-reboot krijgt doodsbedreigingen

Door: Ditjes en Datjes
13-01-2022

Samantha Irby, een van de schrijvers van Sex and the City-reboot And just like that…, vraagt de fans van de serie haar geen doodsbedreigingen meer te sturen. De website Queerty citeert uit een nieuwsbrief die Irby naar volgers stuurt.

“Ik had mij voorbereid op de kritiek die het meewerken aan deze serie zou kunnen veroorzaken”, bekent Irby. Ze stopte met Twitter en probeert negatieve artikelen over And just like that… te vermijden. “Maar ik was er niet op voorbereid om daadwerkelijk doodsbedreigingen te ontvangen omdat mensen het niet eens zijn met de keuzes die fictieve personages in hun fictieve relaties maken.”

De scenarist vindt het prima dat fans de serie niet zo goed vinden als ze hadden gehoopt: “Dat mag, je mag de serie haten. Ik ben er heel blij mee, daar mogen we het over oneens zijn.”

Geen Samantha Jones

And just like that… vertelt over de levens van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) die nu vijftigplusser zijn. Kim Cattrall, die in de originele serie de vierde vriendin Samantha Jones speelde, bedankte voor een rol in de reboot.

De serie werd gemengd ontvangen maar is nog niet in Nederland te zien. HBO liet recent weten dat And just like that… pas in de loop van 2022 voor de Nederlandse fans beschikbaar komt als HBO Max hier wordt geïntroduceerd. Sex and the City, gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell, was van 1998 tot 2004 te zien. Er werden in 2008 en 2010 al twee films als vervolg gemaakt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD