Schrijfster Tosca Menten is te horen in ‘haar’ familiefilm Knor

Door: DitjesDatjes
21-06-2022

Schrijfster Tosca Menten heeft een gastrolletje in de animatiefilm Knor, die vanaf 13 juli in de Nederlandse bioscopen draait. De film, die in het buitenland al hoge ogen gooide, is gebaseerd op haar boek De Wraak van Knor. Menten is in de film te horen als vrouw op de fiets én als vrouw met hond.

In Knor krijgt Babs voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. De belangrijkste rollen in de film zijn ingesproken door Jelka van Houten, Kees Prins, Henry van Loon, Loes Luca en Alex Klaasen.

Knor is geen liveaction-film, maar een stopmotion-animatie. Dit betekent dat een regisseur zijn beelden krijgt door poppen van klei of plastic shot voor shot te fotograferen terwijl de pop in elk shot een net iets andere houding heeft. Door deze beelden achter elkaar af te spelen, lijkt het net alsof de poppen bewegen. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de Britse reeks Wallace & Gromit, over een man en zijn hond.

De film van Mascha Halberstad draaide eerder al op het festival van Berlijn en op het prestigieuze New York International Children’s Film Festival. De Nederlandse première is op zondag 3 juli in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD