Schrijver Remco Campert in besloten kring begraven

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Schrijver en dichter Remco Campert wordt maandag begraven. De uitvaart zal in zeer besloten kring zijn, liet zijn uitgever Bezige Bij eerder weten. “Alleen zijn familie en naasten zijn erbij.”

De schrijver overleed vorige week op 92-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Campert kreeg grote bekendheid met het boek Het leven is vurrukkulluk (1961), waarvoor hij onder meer de prestigieuze P.C. Hooft-prijs kreeg.

Campert geldt als een van de belangrijkste auteurs van Nederland. Hij schreef, naast Het leven is vurrukkulluk, ook bekende boeken als Liefdes Schijnbewegingen (1963), Tjeempie!, Liesje in Luiletterland (1968) en Tot Zoens (1986). Hij schreef ruim honderd romans, verhalenbundels en gedichtenbundels. Daarnaast publiceerde hij talloze columns.

Het werk van Campert wordt gekenmerkt door een weemoedige, ironische toon. Vaak ook gaan zijn verhalen over mislukking, machteloosheid of verdriet, maar het wordt nooit zwaar. “Ik vind het leuk de mensen aan het lachen te maken’’, zei hij ooit.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck