Scrubs-producent aangeklaagd voor 28 seksuele misdrijven

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Oud-producer en -tekstschrijver van de televisieserie Scrubs, Eric Weinberg, wordt aangeklaagd voor 28 gevallen van seksuele geweldpleging, waaronder verkrachting met geweld, gedwongen orale seks en seksuele mishandeling. Acht slachtoffers, die tussen 2014 en 2019 zouden zijn misbruikt, hebben de zaak aangespannen, meldt Variety.

In april en mei van dit jaar verklaarden negen vrouwen in de rechtbank hoe Weinberg hun benaderde. De producer zou de vrouwen op openbare plekken, zoals koffietentjes en de supermarkt, hebben aangesproken en gevraagd of ze geïnteresseerd waren in modellenwerk. Ze spraken vervolgens af bij Weinberg thuis voor een fotoshoot, die steeds seksueler werd. De vrouwen, die anoniem bleven, verklaarden doodsbang te zijn geweest. Vier van hen zeiden dat Weinberg hen ook had gewurgd.

Weinberg werd voor het eerst gearresteerd in juli 2022 en kwam toen op borgtocht vrij. In oktober werd hij opnieuw gearresteerd en zit sindsdien vast. De rechter oordeelde dat hij een gevaar vormt voor de samenleving. Bij een schuldigverklaring kan hij meerdere levenslange gevangenisstraffen krijgen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck