Seegers laat geheime stukken in de trein slingeren

Gert Jan Segers strooit met geheime stukken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

ChristenUnie-leider Gert-Jan Seegers blijkt een set geheime stukken van de kabinetsformatie te hebben laten slingeren in de trein. De politicus heeft zijn stommiteit toegegeven, maar heeft daarmee een beladen politiek document aan de openbaarheid prijsgegeven.

De Volkskrant publiceerde vanochtend het ‘akkoord’ tussen VVD en CDA uit september vrijwel integraal in de krant. Daarmee was de blunder van Seegers een feit. Hoewel het stuk gedateerd is en minder actueel zijn de onderhandelende partijen er toch door in verlegenheid gebracht.

,,Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout. Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry..”, aldus een schuldbewuste Seegers vanochtend in een reactie.

Het is de tweede keer dat een domme fout van een politicus voor politiek tumult zorgt. In het voorjaar lekte een geheime A4 uit toen destijds informateur/verkenner Ollongren met grote spoed over het Binnenhof denderde en met de stukken onder de arm werd gefotografeerd. Een rel over ‘Omtzigt functie elders’ was geboren.

ChristenUnie-leider Seegers blijkt dus degene die onzorgvuldig omgaat met vertrouwelijke stukken. Aanvankelijk werd nog getwijfeld of er niet sprake was van een strategisch lek aan de formatietafel om de onderhandelingen te frustreren.

Het is niet bekend of Seegers in een eerder stadium zijn stommiteit heeft gemeld bij de andere onderhandelaars Rutte, Hoekstra en Kaag.

Tags

Gert-Jan SeegerskabinetsformatieMark RutteSigrid KaagWopke Hoekstra

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie